Wat leer je in deze richting?

Plant-, dier en milieu optie dierenzorg is een richting in de arbeidsmarktfinaliteit (A). Binnen deze richting wordt er gewerkt rond de thema’s plant, dier en milieu. Je krijgt een brede basis van deze drie items en we gaan hierbij via projecten op een praktische manier te werk.

In verschillende praktijkprojecten leer je de brede sector van hobby- en gezelschapsdieren beter kennen. De projecten zijn uitgewerkt rond de verschillende diergroepen. Zo krijg je het project aqua-terra waar reptielen en vissen zich van hun beste kant laten zien. Bij het project kynologie hebben we het niet enkel over honden, maar komen ook onze katten om het hoekje kijken. Verder passeren paarden, knaagdieren, vogels, schapen en geiten de revue tijdens deze opleiding.

Voor wie is deze richting?

Heb je interesse in de sector van hobby- en gezelschapsdieren? Ben jij daarnaast eerder praktisch ingesteld, bezit je een goede handvaardigheid en leer je liever ‘al doende’, dan is de richting Dierenzorg echt iets voor jou.

De logische vooropleiding is de basisoptie Plant & dier. Instromen vanuit een andere basisoptie is mogelijk mits voldoende interesse en aanleg.

Wat na deze opleiding?

Na deze opleiding kan je terecht op de arbeidsmarkt. Dierenspeciaalzaken vragen om geschoolde helpers. Er is vraag van kinderboerderijen, dierenasielen, paardenfokkerijen, maneges, dierentuinen en kennels naar mensen die kunnen helpen bij het kweken en verzorgen van hun dieren. Ook voor het verkopen van dierenvoeding en allerlei dierbenodigdheden zoekt men mensen met een dierenzorgdiploma.

Welke vakken volg je?

Lessentabel
Vak Type 3e jaar 4e jaar
Katholieke godsdienst AV 2 2
Maatschappelijke vorming AV 2 2
Socio-emotionele vorming AV 1  
Informatica AV   1
Engels AV 2 2
Nederlands AV 3 3
Wiskunde AV 2 2
Lichamelijke opvoeding AV 2 2
Dier & leefmilieu TV 4 4
Plant & groeimilieu TV 2 2
Praktijk dier & techniek PV 8 8
Praktijk plant & techniek PV 4 4
TOTAAL   32 32
Vergelijk vakken