Wat leer je in deze richting?

Plant-, dier en milieu optie landbouw is een richting in de arbeidsmarktfinaliteit (A). Binnen deze richting wordt er gewerkt rond de thema’s plant, dier en milieu. Je krijgt een brede basis van deze drie items en we gaan hierbij via projecten op een praktische manier te werk.

In verschillende projecten leer je de landbouwsector beter kennen. Zo word je tijdens het project trekkertechniek klaargestoomd voor het behalen van het begeerde G-rijbewijs (vrijblijvend te behalen), het project veehouderij leert je dan weer de basisknepen van de veehouderij in landbouwproductiedieren. In het project plant leer je alles over de verzorging van planten. Ook nieuwe trends inzake duurzame landbouw worden onder de loep genomen.

Voor wie is deze richting?

Heb je interesse voor dieren, planten en techniek binnen de landbouwsector? Ben jij daarnaast eerder praktisch ingesteld, bezit je een goede handvaardigheid en leer je liever ‘al doende’, dan is de richting Landbouw echt iets voor jou.

De logische vooropleiding is de basisoptie Plant & dier. Instromen vanuit een andere basisoptie is mogelijk mits voldoende interesse en aanleg.

Wat na deze opleiding?

Na deze opleiding kan je terecht op de arbeidsmarkt, waar je aan de slag kan als werknemer bij loonwerkers, groendiensten, tuinaanleggers, milieudiensten, in de agro-industrie, … Daarnaast kan je je ook vestigen als zelfstandig uitbater van een land- of tuinbouwbedrijf.

Welke vakken volg je?

Lessentabel
Vak Type 3e jaar 4e jaar
Katholieke godsdienst AV 2 2
Maatschappelijke vorming AV 2 2
Socio-emotionele vorming AV 1  
Informatica AV   1
Engels AV 2 2
Nederlands AV 3 3
Wiskunde AV 2 2
Lichamelijke opvoeding AV 2 2
Dier & leefmilieu TV 4 4
Plant & groeimilieu TV 2 2
Praktijk dier & techniek PV 4 4
Praktijk plant & techniek PV 8 8
TOTAAL   32 32
Vergelijk vakken