Wat leer je in deze richting?

In deze praktische opleiding komen de verschillende deelfuncties van de horecasector aan bod.
Je gaat onder begeleiding van je leerkracht in de keuken aan de slag om grondstoffen te verwerken, gerechten te bereiden en deze op een mooie manier te presenteren. In het restaurant leer je de gerechten opdienen, dranken klaarmaken en serveren en scherp je je communicatieve en sociale vaardigheden aan om je gasten de totale restaurantervaring te laten beleven. Je leert om duurzaam, respectvol, kostenbewust en maatschappelijk verantwoord om te gaan met producten. Je doet de nodige kennis op over de basisprincipes rond arbeidsveiligheid, voedselveiligheid en hygiëne.
Naast een praktische opleiding besteden we in de basisvorming ook extra aandacht aan talen om je buitenlandse gasten in het Frans of Engels te bedienen.

Voor wie is deze richting?

Ben je iemand die graag in de potten roert? Verwen je mensen graag op culinair vlak? Vind je het fijn om gasten in de watten te leggen? Ben je graag creatief bezig en probeer je nieuwe dingen uit in de keuken? Dan is de richting Restaurant en keuken echt iets voor jou.

Wat na deze opleiding?

Na de tweede graad Restaurant en keuken kan je kiezen voor de derde graad Restaurant en keuken of voor de derde graad Grootkeuken.

Welke vakken volg je?

Lessentabel
Vak Type 3e jaar 4e jaar
Katholieke godsdienst AV 2 2
Lichamelijke opvoeding AV 2 2
Nederlands AV 3 3
Engels AV 2 1
Frans AV 1 2
Socio-emotionele vorming AV 1 -
Informatica AV - 1
Maatschappelijke Vorming AV 2 2
Wiskunde AV 2 2
PV restaurant en keuken PV 14 14
TV Restaurant en keuken TV 3 3
TOTAAL   32 32
Vergelijk vakken