Wat leer je in deze richting?

Restaurant en keuken is een praktische richting in de arbeidsmarktfinaliteit. Je ontwikkelt de vereiste competenties zowel in de keuken als in de bediening. Er wordt aandacht besteed aan het verder verfijnen van de basistechnieken van de tweede graad aangevuld met de technologische vernieuwingen in een restaurant en een keuken. Je leert de nieuwe technieken en werken met nieuwe apparatuur. Ook de evolutie in de hygiënewetgeving en nieuwe opvattingen over de eetcultuur komen hier aan bod. Bij het bedienen van gasten ligt de nadruk op gastvrijheid, etiquette en communicatieve vaardigheden in Nederlands, Frans en Engels

Voor wie is deze richting?

Je kan in deze richting terecht indien je met succes de tweede graad beëindigt met een A-attest, bij voorkeur vanuit de tweede graad restaurant en keuken. De praktische kennis en vaardigheden opgedaan in de tweede graad worden verder uitgediept en verfijnd.

Wat na deze opleiding?

Indien je met succes het tweede jaar van de derde graad beëindigt heb je een diploma van hulpkok en kelner. Je kan je via een SENSE jaar verder specialiseren tot kok, barman of sommelier.

Als afgestudeerde hulpkok of kelner kan je terecht in diverse klein- en grootschalige restaurants, eetcafés, hotels, congres- en seminariecentra en maaltijd-distributiebedrijven.

Welke vakken volg je?

Lessentabel
Vak Type 5e jaar 6e jaar
Katholieke godsdienst AV 2 2
Lichamelijke opvoeding AV 2 2
Nederlands AV 2 2
Engels AV 2 1
Frans AV 1 2
Maatschappelijke Vorming AV 1 1
Wiskunde AV 2 2
Economische vorming AV - 1
Socio-emotionele vorming AV 1 -
Ondernemend project TV - 1
PV restaurant en keuken PV 16 16
TV Restaurant en keuken TV 5 4
TOTAAL   34 34
Vergelijk vakken