Wat leer je in deze richting?

In deze studierichting leer je enerzijds alle taken van een retailmedewerker zelfstandig uitvoeren, anderzijds leer je zelfstandig de presentatie in een winkel of in de etalage uitvoeren. We gaan daarbij praktijkgericht te werk: vanaf het eerste leerjaar van de derde graad zijn er stages gepland waarbij je de kennis en de vaardigheden die je op school geleerd hebt zal moeten toepassen in een echte winkel.
Nu ga je zelfstandig instaan voor de ontvangst, verwerking, presentatie en verkoop van de goederen in een winkel. Daarbij wordt extra aandacht besteed aan het ontwikkelen van je communicatieve en creatieve vaardigheden. Ook een doorgedreven ICT-kennis is onmisbaar in een hedendaagse commerciële omgeving.

Voor wie is deze richting?

Als je een A-attest behaalde in het 2de leerjaar van de 2de graad Office en retail kan je je inschrijven in deze richting. Behaalde je een B-attest waarbij deze richting niet werd uitgesloten of een A-attest in een andere richting, dan bevelen we je een intakegesprek aan.
Het is belangrijk dat je een grote creativiteit bezit en aanleg en interesse hebt voor een commerciële en administratieve vorming.

Wat na deze opleiding?

Na je opleiding in de derde graad Retail en visual merchandising ligt het specialisatiejaar Retailmanagement en visual merchandising (Winkelbeheer en etalage) voor de hand. Aan het einde van dit zevende jaar behaal je een diploma van secundair onderwijs.
Nadien vind je dan werk als verkoopster of etalagist(e), start je je eigen zaak op of ga je verder studeren in het hoger onderwijs.

Welke vakken volg je?

Lessentabel
Vak Type 5e jaar 6e jaar
Katholieke godsdienst AV 2 2
Engels AV 2 2
Frans AV 2 2
Lichamelijke opvoeding AV 2 2
Project Algemene Vakken AV 4 4
Nederlands - Zakelijke Communicatie AV 2 -
Retail TV 11 8
Visual merchandising TV 5 3
Stage PV 4 11
TOTAAL   34 34
Vergelijk vakken