Wat leer je in deze richting?

Centraal in deze opleiding staat je stage. Je leert meer en meer zelfstandig werken en treedt in de voetsporen van een rayon- of filiaalmanager. Bovendien wordt in de algemene en de technische vakken voortdurend het verband gelegd met de praktijk.

In het leerbedrijf (dit is de schoolwinkel die je met je klas en met medewerking van UNIZO opstart) maak je kennis met de dagelijkse realiteit van het uitbaten van een winkel. Hierbij krijg je de kans om in team je eigen talenten te ontdekken.
Bovendien word je ondergedompeld in de wereld van de e-commerce, aangezien je zelf de webwinkel van de schoolwinkel zal leren beheren.

Voor wie is deze richting?

Als je geslaagd bent in het tweede leerjaar van de derde graad Retail en visual merchandising (Verkoop) kan je je inschrijven in deze richting. Ben je geslaagd in een andere richting van het studiegebied Handel, dan bevelen we je een intakegesprek aan.
Als je je commerciële, communicatieve en creatieve vaardigheden verder wil ontwikkelen, dan is dit specialisatiejaar echt iets voor jou.

Wat na deze opleiding?

Na je opleiding kan je gaan werken als verkoopster/verkoper of etalagist(e) in een kleinhandel, groothandel of een grootwarenhuis. In een latere fase kan je eventueel doorgroeien tot rayonverantwoordelijke of filiaalmanager.
Met je attest van bedrijfsbeheer op zak kan je een eigen zaak starten. Je hebt na dit specialisatiejaar echter ook een diploma op zak waarmee je nog verder kan gaan studeren – bijvoorbeeld in de richting etalage of juwelenontwerp.

Welke vakken volg je?

Lessentabel
Vak Type 7e jaar
Katholieke godsdienst AV 2
Frans AV 2
Lichamelijke opvoeding AV 2
Engels AV 2
Project Algemene Vakken AV 4
Visual merchandising TV 4
Retailmanagement / Ondernemend project TV 10
Stage Visual merchandising & retailmanagement PV 8
TOTAAL   34
Vergelijk vakken