Wat leer je in deze richting?

Via de vele praktijkuren leer je de vaardigheden, technieken en gereedschappen gebruiken die een moderne schilder-decorateur nodig heeft. De leerlingen maken gebruik van digitale technologieën om het technisch proces voor te bereiden. Dit wil zeggen dat ze leren hun producten aanmaken, ondergronden voorbereiden, lijsten plaatsen, schilderwerk realiseren en muurbekleding aanbrengen. Zorg voor het milieu, veilig en ergonomisch werken en circulaire economie vormen de rode draad doorheen de studierichting.

Voor wie is deze richting?

Schilderen en decoratie is een technisch-praktische richting die voorbereidt op de arbeidsmarkt. Het is een zeer praktische opleiding met een beperkt aantal uren algemene vorming. Steek je graag de handen uit de mouwen? Ben je creatief en handvaardig? Zoek je een praktische vorming en heb je interesse voor het afwerken en decoreren van bouwconstructies, dan is deze studierichting iets voor jou.

Wat na deze opleiding?

In de derde graad graad kan je via deze studierichting verder kiezen voor een opleiding ‘Decoratie en schilderwerken’. In deze opleiding worden de vaardigheden en kennis verder aangescherpt en ingeoefend op grotere en complexere projecten, en leer je de projecten volledig zelfstandig voorbereiden en uitvoeren.
Na de opleiding kan je aan het werk als schilder, decorateur, plaatser van zachte vloerbekledingen, behanger, kleuradviseur, …

Welke vakken volg je?

Lessentabel
Vak Type 3e jaar 4e jaar
Katholieke godsdienst AV 2 2
Engels AV 2 2
Lichamelijke opvoeding AV 2 2
Maatschappelijke vorming AV 2 2
Nederlands AV 3 3
Wiskunde AV 2 2
Informatica AV - 1
Realisaties schilderen en decoratie PV/TV 18 18
Socio-emotionele vorming AV 1 -
TOTAAL   32 32
Vergelijk vakken