Wat leer je in deze richting?

Je krijgt een opleiding tot vakbekwame slager die op de verschillende facetten van het beroep kan ingezet worden.
Onder begeleiding van je vakleerkracht ga je aan de slag om karkassen en grotere stukken voor te bereiden en te verwerken. Ook de verschillende vleesbereidingen en vleesproducten komen aan bod in deze opleiding. Je leert om duurzaam, respectvol, kostenbewust en maatschappelijk verantwoord om te gaan met producten. Je doet de nodige kennis op over de basisprincipes van arbeidsveiligheid, voedselveiligheid en hygiëne. Al deze kennis wordt op een praktische manier aangeleerd.

Voor wie is deze richting?

Vind je het leuk om mensen te plezieren met een lekker stuk vlees? Maak je graag bereide gerechten? Vind je het fijn om een barbecue van A tot Z te verzorgen? Dan is de richting Slagerij zeker iets voor jou.

Wat na deze opleiding?

De logische vervolgopleiding na de tweede graad is de derde graad Slagerij. Na het 6de jaar ben je dan een vakbekwame slager en kan je overal aan de slag in de vleessector. Slager is al jaren een knelpuntberoep, dus werk verzekerd.

Welke vakken volg je?

Lessentabel
Vak Type 3e jaar 4e jaar
Katholieke godsdienst AV 2 2
Nederlands AV 3 3
Engels AV 2 2
Maatschappelijke vorming AV 3 4
Natuurwetenschappen AV 1 1
Wiskunde / ICT AV 2 1
Lichamelijke opvoeding AV 2 2
Slagerij PV/TV 19 19
TOTAAL   34 34
Vergelijk vakken