Wat leer je in deze richting?

De richting ‘Technologische wetenschappen’ is een domeingebonden doorstroomrichting (DGD). In deze sterk theoretische STEM-richting krijg je een brede algemene vorming met een sterke focus op wiskunde. Via projectmatig werk ga je onderzoeken, experimenteren en ontdekken binnen mechanica, elektriciteit-elektronica, fluïdomechanica, thermodynamica, chemie en informaticawetenschappen. Je oefent in conceptueel denken en je leert de vaardigheden van het engineeren en modelleren aan de hand van de technologie van vandaag en morgen (IOT, CAD/CAM)

Voor wie is deze richting?

Deze richting is uitermate geschikt als je een brede algemene interesse hebt, in het bijzonder voor wiskunde, wetenschappen en technologie (STEM). De logische vooropleiding is de basisoptie STEM-wetenschappen, instromen vanuit een andere basisoptie is mogelijk mits voldoende interesse en aanleg.

Wat na deze opleiding?

In de derde graad zijn de logische vervolgopleidingen:

  • Technologische wetenschappen en engineering
  • Informatica-en communicatiewetenschappen
  • Mechatronica
  • Bouw- en houtwetenschappen

 

Deze studierichtingen zijn gericht op het doorstromen naar het hoger onderwijs. Masteropleidingen of professionele bacheloropleidingen zoals industriële wetenschappen en technologie, informatica, computerwetenschappen, toegepaste wetenschappen, productontwikkeling, autotechnologie, luchtvaarttechnologie, elektromechanica … behoren tot de mogelijkheden.

Welke vakken volg je?

Lessentabel
Vak Type 3e jaar 4e jaar
Katholieke godsdienst AV 2 2
Aardrijkskunde AV 1 1
Engels AV 2 2
Frans AV 3 3
Geschiedenis AV 1 1
Lichamelijke opvoeding AV 2 2
Nederlands AV 4 4
Wiskunde AV 6 6
Biologie AV 1 1
Maatschappelijke vorming / ICT AV 1  
Artistieke vorming / Economische vorming AV   1
Mechanica TV 3 3
Elektriciteit - elektronica TV 3 3
Engineering / IOT TV 4 3
Chemie AV 1 2
TOTAAL   34 34
Vergelijk vakken