Wat leer je in deze richting?

Je leert omgaan met de oudere zorgvrager en zijn omgeving. Zo draag je bijvoorbeeld zorg voor een kwaliteitsvolle woon- en leefomgeving en voer je gecombineerde taken uit op vlak van maaltijd-, interieur-, linnen- en materialenzorg. Je leert verzorgen in soms complexe situaties en werkt daarbij samen in een multidisciplinair team onder leiding van een verpleegkundige of een verantwoordelijke zoals een maatschappelijk werker.

Je grote troef is je sterke praktijkgerichtheid.

Voor wie is deze richting?

Als je geslaagd bent in het tweede leerjaar van de derde graad Verzorging kan je je inschrijven in deze richting. Ben je geslaagd in een andere richting van het studiegebied personenzorg dan bevelen we je een intakegesprek aan.
Werk je graag in de zorg en ben je sociaal ingesteld, dan is deze specialisatierichting iets voor jou.

Wat na deze opleiding?

Na je opleiding kan je gaan werken als zorgkundige in een woonzorgcentrum, in de thuiszorg, in de dagopvang of in een voorziening voor personen met verschillende hulpvragen bijvoorbeeld bij personen met een beperking, een psychiatrische of een geriatrische aandoening. Je hebt echter ook een diploma op zak waarmee je nog verder kan gaan studeren, bijvoorbeeld HBO5 verpleegkunde of leefgroepenwerking.

Welke vakken volg je?

Lessentabel
Vak Type 7e jaar
Katholieke godsdienst AV 2
Lichamelijke opvoeding AV 2
Project Algemene Vakken AV 4
Engels AV 2
Stage PV 12
Geïntegreerd werken PV/TV 10
Expressie en animatie AV 2
TOTAAL   34
Vergelijk vakken