Wat leer je in deze richting?

De studierichting Verzorging legt de basis voor een verdere opleiding tot zorgkundige of begeleider in de kinderopvang. Naast kennis van zaken en een vlotte toepassing van de geleerde vaardigheden vraagt dit ook om de juiste (lees: sociale, zorgzame…) instelling van jouw kant.
Doorheen de lessen en stages brengen we het belang aan van kwaliteitsbewust handelen. Je leert omgaan en communiceren met kinderen en ouderen. Verder vervul je allerhande huishoudelijke taken en schep je sfeer in de woning. Je leert kinderen en ouderen verzorgen, waarbij het bevorderen en/of het behoud van de zelfredzaamheid van de zorgvrager steeds centraal staat. Ook binnen een organisatie en een team kunnen werken is een punt waaraan de nodige aandacht wordt besteed.
Tijdens de stageperiodes in het eerste en tweede leerjaar van de derde graad krijg je ruimschoots de gelegenheid het geleerde in de praktijk om te zetten. Je krijgt extra kansen om vaardigheden en attitudes in te oefenen.

Voor wie is deze richting?

Als je een A-attest behaalde in het tweede leerjaar van de tweede graad Verzorging – voeding kan je je inschrijven in deze richting. Behaalde je een B-attest waarbij deze richting niet werd uitgesloten of een A-attest in een andere richting, dan bevelen we je een intakegesprek aan.

Het is belangrijk dat je een grote verantwoordelijkheidszin hebt, sociaal bent ingesteld en graag voor mensen zorgt.

Wat na deze opleiding?

Na je opleiding in de studierichting verzorging volg je nog een bijkomend specialisatiejaar Kinderzorg ofwel Thuis- en bejaardenzorg / zorgkundige.
Na dit specialisatiejaar kan je ook nog een opleiding verpleegkunde in het hoger onderwijs volgen.

Welke vakken volg je?

Lessentabel
Vak Type 5e jaar 6e jaar
Katholieke godsdienst AV 2 2
Frans AV 2 2
Lichamelijke opvoeding AV 2 2
Project Algemene Vakken AV 4 4
Stage PV 10 10
Verzorging PV/TV 14 14
TOTAAL   34 34
Vergelijk vakken