Wat leer je in deze richting?

De voorbewerker carrosserie demonteert en monteert onderdelen, herstelt carrosserieschade, vervangt beschadigde carrosserieonderdelen en gebruikt hierbij de nodige apparatuur. Hij leest elektronische systemen uit in functie van de schade, interpreteert foutcodes, schakelt bepaalde systemen uit en schermt het voertuig en aanpalende omgeving af. Hij plamuurt, schuurt en reinigt de ondergrond en brengt de grondlaag aan zodat het voertuig(onderdeel) spuitklaar is. Hij plakt de onderdelen zorgvuldig af. Hij maakt de juiste kleur aan en spuit tot en met de eindlaag. Hij volgt constructeurs-, veiligheids-, en milieuvoorschriften.

Voor wie is deze richting?

Heb je interesse in het herstellen en onderhouden van de buitenkant van auto’s, dan is carrosseriehersteller iets voor jou. Zin voor verantwoordelijkheid, teamwork, precisie, doorzettingsvermogen en initiatief tonen zijn belangrijke kenmerken in deze opleiding.
Om aan deze opleiding te kunnen beginnen moet je minimaal 15 jaar zijn en de eerste twee jaren van het secundair onderwijs achter de rug hebben (geslaagd of niet geslaagd).

Wat na deze opleiding?

Wat na deze opleiding?
Na de opleiding carrosseriehersteller ga je normalerwijze wijze werken. Met een certificaat van het beroep carrosseriehersteller sta je sterk arbeidsmarkt en vind je snel een job.
Vele ondernemers verkiezen een jongere die tijdens de opleiding al werkervaring heeft opgedaan.