Wat leer je in deze richting?

De opleiding Voorbewerker Carrosserie wordt georganiseerd binnen duaal leren. Duaal leren betekent dat je leren op school combineert met ervaring opdoen op de werkvloer. Bepaalde vaardigheden en competenties zal je dus leren op jouw werkplaats.

  • Ben je nog niet arbeidsrijp? Dan krijg je een passend aanvullend traject. Hier leer je vaardigheden en attitudes om door te stromen naar de arbeidsmarkt.
  • Ben je niet arbeidsbereid? Wil je het vak niet leren door buiten de school bij een bedrijf te werken? Dan is deze leerweg misschien niets voor jou. Contacteer je CLB-medewerker voor een gesprek.

Daarnaast volg je twee dagen les: één dag algemene vorming en één dag beroepsgerichte vorming.

In de opleiding Voorbewerker Carrosserie demonteer en monteer je onderdelen. Je herstelt carrosserieschade, vervangt beschadigde carrosserieonderdelen. Je leert plamuren en schuren met het nodige geduld. Je reinigt de ondergrond en brengt de grondlaag aan zodat het voertuig(onderdeel) spuitklaar is. Je plakt de onderdelen zorgvuldig af, beschermt de aanpalende omgeving. Je leert de juiste kleur aanmaken en spuiten tot en met de eindlaag. Je leert ook veilig en zelfstandig werken. Je doet aan zelfevaluatie en kwaliteitscontrole.

Tijdens de lesdag algemene vorming word je klaargestoomd voor onze huidige complexe maatschappij. Het is een levensecht vak waarin algemene vakken zoals Nederlands, wiskunde en maatschappelijke vorming geïntegreerd worden.

Voor wie is deze richting?

Om aan deze opleiding te kunnen beginnen moet je minimaal 15 jaar zijn of de eerste twee jaren van het secundair onderwijs achter de rug hebben (geslaagd of niet geslaagd).

Heb je interesse in auto’s, ben je bereid kwaliteitsvol werk te verrichten bij het herstellen van schade en kan je hiervoor het nodige geduld opbrengen en tijd investeren aan inoefening , dan is de richting voorbewerker carrosserie iets voor jou.

Wat na deze opleiding?

  • BK2: Beroepskwalificatie 2 voor een specifieke beroepsvorming. Je hebt bewezen dat je dit technisch kan. Indien je niet meer leerplichtig bent, kan je de overstap maken naar de arbeidsmarkt. Na het behalen van een BK2 kan je ook doorstromen naar een BK3.
  • OK2: Onderwijskwalitificatie 2. Je hebt beroepsvorming én algemene vorming succesvol afgewerkt. Je hebt een getuigschrift 2de graad secundair onderwijs en kan doorstromen naar de 3de graad.