Wat leer je in deze richting?

Brood- en banketbakkerij is een praktische richting in de arbeidsmarktfinaliteit. Je ontwikkelt de vereiste competenties bij het bereiden en verkopen van brood- en

banketbakkerijproducten. Je verwerft hierbij de nodige inzichten in voedingswaarde en gezondheid, economisch en duurzaam handelen en de organisatie en het beheer van een bakkerij. De basistechnieken van de tweede graad worden verder uitgediept en je leert de meer gespecialiseerde bewerkingen zoals ijsbereidingen en marsepein- en chocoladebewerkingen.

Voor wie is deze richting?

Je kan in deze richting terecht indien je met succes de tweede graad beëindigt met een A-attest, bij voorkeur vanuit de tweede graad bakkerij. De praktische kennis en vaardigheden opgedaan in de tweede graad worden verder uitgediept en verfijnd.

Wat na deze opleiding?

Indien je met succes het tweede jaar van de derde graad beëindigt kan je je verder specialiseren via een SENSE jaar. Als afgestudeerde bakker kan je terecht in een ambachtelijke brood- en banketbakkerij, een industriële bakkerij of de toeleveringsbedrijven in de bakkerswereld.

Welke vakken volg je?

Lessentabel
Vak Type 5e jaar 6e jaar
Katholieke godsdienst AV 2 2
Lichamelijke opvoeding AV 2 2
Nederlands AV 2 2
Engels AV 2 2
Maatschappelijke Vorming AV 1 1
Wiskunde AV 2 2
Economische vorming AV - 1
Socio-emotionele vorming AV 1 -
Ondernemend project TV 1 1
PV Bakkerij PV 16 16
TV Bakkerij TV 5 5
TOTAAL   34 34
Vergelijk vakken