Wat leer je in deze richting?

Elektromechanische technieken is een theoretisch-praktische studierichting in de dubbele finaliteit. Dit wil zeggen dat je na je studie de mogelijkheid hebt om verder te studeren of om onmiddellijk naar de arbeidsmarkt te gaan.

Naast algemene kennis maak je kennis met toegepaste wiskunde en wetenschappen: elektriciteit-elektronica, mechanica, programmeerbare systemen,…

Je oefent technologische vaardigheden in automatisatie, industriële elektrische installaties, programmeerbare sturingen, elektropneumatica, (de)montagetechnieken, onderhouds-en diagnosetechnieken in een elektromechanische omgeving.

Voor wie is deze richting?

Ben je gepassioneerd door technologie? Beheers je de basisvaardigheden van wiskunde? Heb je een gezonde dosis nieuwsgierigheid en kan je probleemoplossend denken? Combineer je graag het theoretische met het praktische? Dan is deze richting wel iets voor jou!

De logische vooropleiding is de basisoptie STEM-wetenschappen of STEM-technieken, instromen vanuit een andere basisoptie is mogelijk mits voldoende interesse en aanleg.

Wat na deze opleiding?

In de derde graad kan je doorstromen naar

  • Elektromechanische technieken
  • Elektromechanische technieken duaal
  • Elektrotechnieken
  • Autotechnieken
  • Industriële ICT
  • Koel- warmtetechnieken

De richtingen die je in onze school kan volgen, staan in het vet.

Na de 3de graad behaal je het diploma secundair onderwijs. Deze opleiding geeft je een stevige basis om hogere studies aan te vatten voor een professionele bachelor binnen het vakgebied. Je kan ook aan de slag bij bedrijven waar een hoge nood is aan bekwame technici. Heel wat bedrijven zijn op zoek naar mensen die deze opleiding gevolgd hebben, de kans op een job is dus zeer groot.

Welke vakken volg je?

Lessentabel
Vak Type 3e jaar 4e jaar
Katholieke godsdienst AV 2 2
Aardrijkskunde AV 1 1
Natuurwetenschappen (bio/che) TV 1 1
Engels AV 2 2
Frans AV 2 2
Geschiedenis AV 1 1
Lichamelijke opvoeding AV 2 2
Nederlands AV 4 4
Maatschappelijke Vorming AV 1 -
Informatica AV - 1
Wiskunde AV 3 3
Elektromech. Technieken PV/TV 13 13
TOTAAL   32 32
Vergelijk vakken