Brood- en banketbakkerij

Brood- en banketbakkerij is een praktische richting in de arbeidsmarktfinaliteit. Je ontwikkelt de vereiste competenties bij het bereiden en verkopen van brood- en banketbakkerijproducten. Je verwerft hierbij de nodige inzichten in voedingswaarde en gezondheid, economisch en duurzaam handelen en de organisatie en het beheer van een bakkerij. De basistechnieken van de tweede graad worden verder […]

Slagerij

Slagerij is een praktische richting in de arbeidsmarktfinaliteit (A). Je ontwikkelt de vereiste competenties die nodig zijn in een moderne slagerij. Je leert om vlees, vleesproducten, vleesbereidingen en verkoopklare gerechten te verwerken, bereiden en verkopen. Je verwerft hierbij inzicht in voedingswaarde en gezondheid, economisch en duurzaam handelen en de organisatie en het beheer van een […]

Basiszorg en ondersteuning

In deze studierichting verwerf je huishoudelijke en logistieke vaardigheden. Je krijgt verder een basis van vaardigheden die in verschillende zorg- en welzijnsberoepen (bij kinderen en ouderen) noodzakelijk zijn. Je leert gezondheidsbevorderend gedrag te stimuleren en het welbevinden van kinderen en volwassenen te ondersteunen. Je wordt ook geïntroduceerd in vrijetijds- en animatieactiviteiten.

Grootkeuken en catering

Grootkeuken is een praktische richting in de arbeidsmarktfinaliteit. Je ontwikkelt de vereiste competenties bij het (voor)bereiden en distribueren van maaltijden of maaltijdcomponenten in verschillende contexten van grootkeuken en catering. Je krijgt een grondige kennis en inzicht in de grondstoffen en de processen om zo een keuze van voedingsmiddelen te maken en hedendaagse kooktechnieken toe te […]

Restaurant en keuken

Restaurant en keuken is een praktische richting in de arbeidsmarktfinaliteit. Je ontwikkelt de vereiste competenties zowel in de keuken als in de bediening. Er wordt aandacht besteed aan het verder verfijnen van de basistechnieken van de tweede graad aangevuld met de technologische vernieuwingen in een restaurant en een keuken. Je leert de nieuwe technieken en […]

Preventief onderhoud machines en installaties

Preventief onderhoud machines en installaties is een technisch-praktische studierichting in de arbeidsmarktfinaliteit. Je verwerft materiaalkennis en technische vaardigheden in het monteren, onderhouden, herstellen en vervangen van mechanische, pneumatische, hydraulische en elektrische onderdelen in een industriële context.

Elektrische installaties

Elektrische installaties is een technisch-praktische studierichting in de arbeidsmarktfinaliteit. Je verwerft de kennis en vaardigheden voor de aanleg en het onderhoud van huishoudelijke installaties, conform het AREI (Algemeen Reglement op Elektrische Installaties). Daarnaast verwerf je de basiskennis voor het plaatsen en aansluiten van industriële componenten (motoren, machines, PLC’s, …)

Lassen-constructie

Lassen-constructie is een technisch-praktische studierichting in de arbeidsmarktfinaliteit. Je leert constructieplannen lezen en denken in functie van de realisaties van las-en constructiewerken. Je verwerft materiaalkennis en technische vaardigheden in het lassen van hoeknaad-, plaat- en pijpverbindingen in alle posities met een halfautomaat (MIG/MAG) en TIG-lasproces én in montagetechnieken.

Onderhoudsmechanica auto

Onderhoudsmechanica auto is een technisch-praktische studierichting in de arbeidsmarktfinaliteit. Je verwerft materiaalkennis én technische vaardigheden in het monteren, onderhouden, herstellen en vervangen van mechanische, pneumatische, hydraulische en elektrische onderdelen in een context van personenwagens en lichte bedrijfsvoertuigen.

Decoratie en schilderwerken

Decoratie en schilderwerken is een technisch-praktische studierichting in de arbeidsmarktfinaliteit. De leerlingen maken kennis met beschermings- en afwerkingsproducten en technieken van de schilder-decorateur. Ze maken gebruik van digitale technologieën om het technisch proces voor te bereiden en een projectdossier op te maken. Ze ontwikkelen technisch-operationele vaardigheden voor het aanmaken van producten, voorbereiden van ondergronden, het […]