Verzorgende/zorgkundige

In deze studierichting ontwikkel je vaardigheden om zorg te dragen voor de gezondheidstoestand van de mensen en leer je cliënten ondersteunen bij taken van het dagelijkse leven. Je voert toegewezen verpleegkundige handelingen uit. Je krijgt een theoretische basis m.b.t. psychologie, gezondheidszorg, anatomie en fysiologie, agogisch handelen en wetgeving. Hierbij vertrek je vanuit concrete contexten eigen […]

Kinderbegeleider

In deze studierichting leer je kinderen ondersteunen en pedagogisch handelen als toekomstige kinderbegeleider. Hierbij vertrek je vanuit concrete contexten eigen aan de kinderopvang. Je krijgt theoretische basis m.b.t. ontwikkelingspsychologie en pedagogiek.

Brood- en banketbakkerij

Brood- en banketbakkerij is een praktische richting in de arbeidsmarktfinaliteit. Je ontwikkelt de vereiste competenties bij het bereiden en verkopen van brood- en banketbakkerijproducten. Je verwerft hierbij de nodige inzichten in voedingswaarde en gezondheid, economisch en duurzaam handelen en de organisatie en het beheer van een bakkerij. De basistechnieken van de tweede graad worden verder […]

Slagerij

Slagerij is een praktische richting in de arbeidsmarktfinaliteit (A). Je ontwikkelt de vereiste competenties die nodig zijn in een moderne slagerij. Je leert om vlees, vleesproducten, vleesbereidingen en verkoopklare gerechten te verwerken, bereiden en verkopen. Je verwerft hierbij inzicht in voedingswaarde en gezondheid, economisch en duurzaam handelen en de organisatie en het beheer van een […]

Basiszorg en ondersteuning

In deze studierichting verwerf je huishoudelijke en logistieke vaardigheden. Je krijgt verder een basis van vaardigheden die in verschillende zorg- en welzijnsberoepen (bij kinderen en ouderen) noodzakelijk zijn. Je leert gezondheidsbevorderend gedrag te stimuleren en het welbevinden van kinderen en volwassenen te ondersteunen. Je wordt ook geïntroduceerd in vrijetijds- en animatieactiviteiten.

Grootkeuken en catering

Grootkeuken is een praktische richting in de arbeidsmarktfinaliteit. Je ontwikkelt de vereiste competenties bij het (voor)bereiden en distribueren van maaltijden of maaltijdcomponenten in verschillende contexten van grootkeuken en catering. Je krijgt een grondige kennis en inzicht in de grondstoffen en de processen om zo een keuze van voedingsmiddelen te maken en hedendaagse kooktechnieken toe te […]

Restaurant en keuken

Restaurant en keuken is een praktische richting in de arbeidsmarktfinaliteit. Je ontwikkelt de vereiste competenties zowel in de keuken als in de bediening. Er wordt aandacht besteed aan het verder verfijnen van de basistechnieken van de tweede graad aangevuld met de technologische vernieuwingen in een restaurant en een keuken. Je leert de nieuwe technieken en […]

Preventief onderhoud machines en installaties

Preventief onderhoud machines en installaties is een technisch-praktische studierichting in de arbeidsmarktfinaliteit. Je verwerft materiaalkennis en technische vaardigheden in het monteren, onderhouden, herstellen en vervangen van mechanische, pneumatische, hydraulische en elektrische onderdelen in een industriële context.

Elektrische installaties

Elektrische installaties is een technisch-praktische studierichting in de arbeidsmarktfinaliteit. Je verwerft de kennis en vaardigheden voor de aanleg en het onderhoud van huishoudelijke installaties, conform het AREI (Algemeen Reglement op Elektrische Installaties). Daarnaast verwerf je de basiskennis voor het plaatsen en aansluiten van industriële componenten (motoren, machines, PLC’s, …)

Lassen-constructie

Lassen-constructie is een technisch-praktische studierichting in de arbeidsmarktfinaliteit. Je leert constructieplannen lezen en denken in functie van de realisaties van las-en constructiewerken. Je verwerft materiaalkennis en technische vaardigheden in het lassen van hoeknaad-, plaat- en pijpverbindingen in alle posities met een halfautomaat (MIG/MAG) en TIG-lasproces én in montagetechnieken.