Slagerij – Duaal

In een duaal leertraject leer je zowel in de school als in een bedrijf je vak gedurende het hele schooljaar. Je kan ook in het duale traject je diploma van Slager behalen.

Brood- en banketbakkerij – Duaal

In een duaal leertraject leer je zowel in de school als in een bedrijf je vak gedurende het hele schooljaar. Je kan ook in het duale traject je diploma van Brood- en banketbakker behalen.

Bouwplaatsmachinist – Duaal

In een duaal schooltraject leer je zowel in de school als in een bedrijf je vak gedurende het hele schooljaar. Algemene vorming, beroepsgerichte vorming en werkervaring zijn op mekaar afgestemd en je verwerft de vaardigheden die je nodig hebt om een kwalificatie te behalen zowel op de werkvloer als op school. Het leertraject bestaat dus […]

Lassen-constructie

Lassen-Constructie leidt op tot een volleerd lasser-samensteller.  Naast algemene vorming staan ondermeer verschillende lastechnieken, snijbranden, het bedienen van plaatbewerkingsmachines, materialenleer en werkmethodes op het programma.  Je leert constructies samenstellen, hechten en lassen aan de hand van technische tekeningen.

Elektrische Installaties

In deze praktijkgerichte opleiding leer je naast algemene vorming nieuwe elektrische installaties in woningen of gebouwen (scholen, ziekenhuizen, winkels, industrie) plaatsen en bestaande installaties onderhouden en renoveren. Tijdens praktijk leer je omgaan met meettoestellen, specifieke lichtinstallaties plaatsen, fouten opsporen in huishoudelijke toestellen, motoren, elektrische verwarming, domotica en kleine herstellingen uitvoeren. Je leert over allerhande elektrische […]

Auto

Je leert aandacht te hebben voor attitudes en vaardigheden met als doel het periodiek onderhouden van wagens, het herstellen en/of vervangen van defecte onderdelen en de klanten op een correcte manier ontvangen en verder helpen. Het pakket algemene vakken is beperkt. Het hoofdaccent ligt bij de praktische vakken. In die praktijkvakken komen via ervaringsgericht en […]

Office & logistical assistant (Kantoor) – SMG

OFFICE In de basismodule Office leer je in de kantoorklas en het stagebedrijf de taken van een administratief medewerker op een praktijkgerichte wijze: je voert zelfstandig ondersteunende secretariële taken uit b.v. zoals het onthaal. Je houdt een elektronische agenda bij, je biedt ondersteuning voor interne vergaderingen in de onderneming en voor externe evenementen; je leert […]

Office & Logistical Assistant (Kantoor) – SMIK

OFFICE In de basismodule Office leer je in de kantoorklas en het stagebedrijf de taken van een administratief medewerker op een praktijkgerichte wijze: je voert zelfstandig ondersteunende secretariële taken uit, zoals het onthaal, je houdt een elektronische agenda bij, je biedt ondersteuning voor interne vergaderingen in de onderneming en voor externe evenementen; je leert documenten […]

Slagerij en verkoopsklare gerechten

Je vaktechnische kennis wordt in de derde graad uitgediept. Je beheersing van praktische en theoretische kennis en vaardigheden bij uitsnijden, uitbenen, bereidingen en technieken van behandeling en bewaring, het garneren van producten, bedrijfsvoering, regels van hygiëne en veiligheid worden als vormingsdoelen verfijnd. Bovendien leer je ook andere aspecten van het beroep van zelfstandige slager kennen. […]

Restaurant en keuken

Veiligheid, hygiëne, ergonomie, milieubewustzijn,klantvriendelijkheid en een basisinzicht in bedrijfsvoering zijn belangrijke, aanvullende vormingsdoelen. Naast de noodzakelijke aandacht voor samenwerking tussen keuken en restaurant besteedt de opleiding ook aandacht aan de technologische vernieuwingen: nieuwe technieken en apparatuur, de evolutie o.m. in de hygiënewetgeving,nieuwe opvattingen over eetcultuur enz. Stages in hotels, congres-en seminariecentra,keukens en restaurants geven een […]