Productiemedewerker dier – landbouw
De landbouwsector is de laatste jaren meer en meer vragende partij naar specialisatie zowel wat de praktische kant van de job als veehouder betreft, alsook de kennis i.v.m. wetgeving, digitalisering, milieunormen, … In het kader van de vraag naar specialisatie organiseert onze school het 7 de jaar productiemedewerker dier – landbouw waar de focus ligt […]
Kok duaal
De opleiding 7de jaar Kok Duaal wordt georganiseerd binnen een systeem van duaal leren. Bij duaal leren verwerft een leerling kennis en vaardigheden op school én op de werkvloer. Het leren op school vindt plaats op één praktijkdag. Het grootste deel van je opleiding doorloop je dus op de arbeidsmarkt. In deze opleiding leer je […]
Fijnschilder
In dit specialisatiejaar worden je praktische kennis en vaardigheden in schilderen en decoreren naar een hoger niveau gebracht. Onder begeleiding leer je opdrachtelementen van decoratief schilderwerk en restauraties ontleden, oordeelkundig voorbereiden, realiseren, beschermen, verfraaien en afwerken. Technieken als betonstuc, werken met trendy decoratietechnieken, exclusief behang, verouderingstechnieken, decoratief schilderen van hout en marmer, vergulden, verzilveren, bronzeren, […]
Asfalt- en betonwegenbouwer
Deze richting stelt je in staat je te specialiseren in het veilig en effectief besturen en bedienen van asfalt- en betonwegenbouwmachines. Dit omvat onder andere het affrezen van bestaande wegdekken met freesmachines, het realiseren van middenbermen, greppels, boord- en gootstenen met glijbekistingmachines. Ook het aanleggen van wegen, rotondes en kruispunten met beton- en asfaltwegenbouwmachines komen […]
Technicus industriële elektriciteit
Het 7de jaar Technicus industriële elektriciteit is een specialisatiejaar waarin je in contact komt met heel wat nieuwe facetten. Het is een praktijkgerichte opleiding. Via concrete realisaties, projecten en stages leer je een industriële installatie in werking stellen, onderhoudswerkzaamheden uitvoeren, diagnose stellen en fouten oplossen. Je verdiept je in de kennis van elektronische sturings- en […]
Polyvalent mecanicien personenwagens en lichte bedrijfsvoertuigen
Het 7de jaar polyvalent mecanicien personenwagens en lichte bedrijfsvoertuigen is een specialisatiejaar waarin je geavanceerde technische vaardigheden vergaart in het diagnosticeren, herstellen en onderhouden van voertuigen. Via concrete realisaties, projecten en stages verwerf je inzicht in werkingsprincipes van mechanische, elektrische, elektronische en hydraulische systemen van moderne voertuigen en je leert de samenhang tussen deze systemen […]
Pijpfitter-fabriceur
In dit specialisatiejaar leer je als Pijpfitter-fabriceur verschillende realisatietechnieken toepassen om constructies samen te stellen. Je specialiseert je in isometrische tekeningen, opmeten van buisinstallaties, maken van materiaal- en snijlijsten en samenstellen van installatiedelen van een buisinstallatie. Via concrete realisaties, projecten en stages leer je metalen leidingdelen hechten op basis van een uitvoeringsdossier, kunststofleidingen verbinden door […]
Elektromecanicien
Het 7de jaar Elektromecanicien is een specialisatiejaar waarin je je verdiept in industriële elektromechanische systemen en processen. Het is een praktijkgerichte opleiding. Via concrete elektropneumatische realisaties, projecten en stages verwerf je kennis en inzicht in het plannen, onderhouden en vervangen van mechanische, elektrische, elektropneumatische en hydraulische onderdelen en componenten in een geautomatiseerd proces. Je leert […]
Chocolatier
Ben je gepassioneerd door chocolade en wil je je vakmanschap naar een hoger niveau tillen? Dan is het zevende jaar Chocolatier de ideale keuze! Deze specialisatieopleiding biedt je de kans om je technische vaardigheden en creatieve talenten verder te ontwikkelen binnen de fascinerende wereld van chocoladebewerking. Je krijgt een diepgaande opleiding over het beroep van […]
Kok
Het 7de jaar Kok is een specialisatiejaar waarin je je culinaire vaardigheden verder aanscherpt en je voorbereid wordt op een professionele carrière in de horecasector. Je verdiept je in geavanceerde kooktechnieken en gastronomische bereidingen, terwijl je ook leert werken met seizoensgebonden producten. Voedingsleer, menu-opbouw en kostprijsberekening zijn onderdelen waarop extra ingezet wordt binnen de opleiding. […]