Interieurbouwer Duaal

In een duaal schooltraject leer je zowel in de school als in een bedrijf je vak gedurende het hele schooljaar. Algemene vorming, beroepsgerichte vorming en werkervaring zijn op mekaar afgestemd en je verwerft de vaardigheden die je nodig hebt om een kwalificatie te behalen zowel op de werkvloer als op school. Het leertraject bestaat dus […]

Business support (Kantooradministratie en gegevensbeheer)

In dit specialisatiejaar leer je binnen het kader van een leeronderneming of studentenbedrijf.be en via stage: werken in team. klantgericht handelen en communicatief vlot omgaan met bezoekers, klanten en leveranciers in het Nederlands, Frans en Engels. binnen een e-businessomgeving klantgericht handelen. een E-commerce omgeving (webshop en website) opzetten en beheren. omgaan met sociale media in de communicatie met klanten en bezoekers van het […]

Decoratie en restauratie schilderwerk

In dit specialisatiejaar worden je praktische kennis en vaardigheden in schilderen en decoreren naar een hoger niveau gebracht. Je ontwikkelt werkelijk een passie voor het vak. Onder begeleiding leer je opdrachtelementen van decoratief schilderwerk en restauraties ontleden, oordeelkundig voorbereiden, realiseren, beschermen, verfraaien en afwerken. Technieken als fileren, decoreren, verouderingstechnieken, decoratief schilderen van hout en marmer, […]

Pijpfitten-lassen-monteren

Dit specialisatiejaar is zeer praktisch opgevat. Je leert buis- & industriële pijpconstructies voorbereiden en construeren aan de hand van tekeningen en technische informatie. Zelf tekenen en tekeninglezen is een belangrijk onderdeel van de opleiding. Je leert de juiste hulpstukken en de geschikte lasmethode kiezen, in functie van het materiaal en de omstandigheden. Tijdens de vele […]

Industriële Elektriciteit

In dit 7de jaar komen heel wat nieuwe facetten aan bod zoals automatisering en diverse sturingen (PLC, frequentieomvormers, softstarters). Het plaatsen van elektrische installaties in de industrie wordt verder uitgediept. Het is een praktijkgerichte opleiding. Via concrete realisaties, projecten en stages verhoog je je kennis van elektronische sturings- en automatisatietechnieken. Je leert kwaliteitsvol werk leveren […]

Industrieel Onderhoud

In deze opleiding specialiseer jij je in het onderhoud, het (de)monteren en het (na)meten van mechanische en elektrische elementen. Je krijgt les over mechanica, pneumatica, hydraulica en elektriciteit. De samenhang tussen de verschillende vakdomeinen krijgt extra aandacht.  Binnen eenzelfde productieproces krijg je immers te maken met verschillende componenten, aansluitingen en sturingen. Door de praktijkoefeningen en […]

Auto-elektriciteit

De voornaamste doelstelling is vertrouwd geraken met complexe moderne elektrische installaties en met mechanische systemen die elektrisch en elektronisch worden geregeld en gestuurd  o.a. benzine-inspuitsystemen, ABS-remsystemen, elektronische ontsteking, centrale vergrendeling, controlesystemen enz. Het blijft niet bij theoretische inzichten, er zal ook heel wat praktisch handelen aan te pas komen. Foutloos bedienen van controle– en meetapparatuur, […]

Restauratievakman schilder- en decoratiewerk duaal

In een duaal schooltraject leer je zowel in de school als in een bedrijf je vak gedurende het hele schooljaar. Algemene vorming, beroepsgerichte vorming en werkervaring zijn op mekaar afgestemd en je verwerft de vaardigheden die je nodig hebt om een kwalificatie te behalen zowel op de werkvloer als op school. Het leertraject bestaat dus […]

Banketaannemer en traiteur

In deze studierichting willen wij je professioneel opleiden om gebruiksklare gerechten, feestgerechten, meeneemgerechten, schotels voor fondue-gourmet-barbecue en wok te bereiden, banketmenu’s te bereiden en bankettenrecepties en horeca-evenementen te organiseren, rekening houdend met bepaalde thema’s, wensen van de klant en de trend naar lekkere en gezonde voeding. Naast je keukenwerk waarbij je oog leert hebben voor […]

Banketbakkerij en chocoladebewerking

In deze studierichting willen wij je professioneel opleiden in de artistiek-creatieve facetten van banket- en dessertbereiding en chocoladebewerking . De nadruk ligt vooral op nieuwe en gedurfde artistiek-creatieve verkoopbare producten. Je leert de technologie van bereiding en bewaring op diverse nieuwe producten toepassen. Je krijgt kennis van kwaliteitscontrole, hygiënebeheersing, klantvriendelijkheid, samenstelling van het assortiment, promotie […]