Biotechnologische wetenschappen – SJG

De richting Biotechnologische wetenschappen is een domeingebonden doorstroomrichting (DGD). Deze iSTEM-richting combineert een brede algemene vorming met biotechnologisch-wetenschappelijk denken en vaardig zijn. Tijdens de lessen wiskunde, biologie, chemie en fysica is er veel aandacht voor onderzoekend en probleemoplossend leren. Bij de wetenschappelijke vakken wordt aandacht besteed aan de levende materie (mens, dier, plant, micro-organismen) én […]

Plant, dier en milieu optie dierenzorg

Plant-, dier en milieu optie dierenzorg is een richting in de arbeidsmarktfinaliteit (A). Binnen deze richting wordt er gewerkt rond de thema’s plant, dier en milieu. Je krijgt een brede basis van deze drie items en we gaan hierbij via projecten op een praktische manier te werk. In verschillende projecten leer je de brede sector […]

Plant-, dier- en milieutechnieken optie landbouwtechnieken

Plant-, dier en milieutechnieken optie landbouwtechnieken is een theoretisch-praktische richting in de dubbele finaliteit (D/A). Binnen de richting Landbouwtechnieken zal je in de module dier & leefmilieu op een respectvolle en verantwoorde manier leren omgaan met allerhande diersoorten. De dieren verzorgen, hun huisvesting in orde brengen, exterieurkenmerken van de dieren beoordelen met als doel de […]

Organisatie en logistiek

Wie voor Organisatie en logistiek kiest, gaat voor een praktische studierichting die een eerste voorbereiding is voor de integratie op de arbeidsmarkt. Deze opleiding biedt inzichten in de werking van een onderneming en is gericht op het ontwikkelen van competenties met betrekking tot onthaal-, verkoop-, en logistieke activiteiten. Leerlingen maken kennis met de uitvoerende taken […]

Plant, dier en milieu optie landbouw

Plant-, dier en milieu optie landbouw is een richting in de arbeidsmarktfinaliteit (A). Binnen deze richting wordt er gewerkt rond de thema’s plant, dier en milieu. Je krijgt een brede basis van deze drie items en we gaan hierbij via projecten op een praktische manier te werk. In verschillende projecten leer je de landbouwsector beter […]

Zorg en welzijn

In deze studierichting leer je zorg dragen voor de mens in zijn thuiscontext. Het accent ligt op de gezonde mens in een diverse samenleving en hoe men daarin zorg draagt voor zichzelf en voor anderen. Je maakt kennis met verschillende doelgroepen uit zorg en welzijn. Daarom oefen je op je sociale en communicatieve vaardigheden. Het […]

Slagerij

Je krijgt een opleiding tot vakbekwame slager die op de verschillende facetten van het beroep kan ingezet worden. Onder begeleiding van je vakleerkracht ga je aan de slag om karkassen en grotere stukken voor te bereiden en te verwerken. Ook de verschillende vleesbereidingen en vleesproducten komen aan bod in deze opleiding. Je leert om duurzaam, […]

Bakkerij

Je bent bij ons aan het juiste adres als bakken jouw ding is: in de tweede graad wordt de basis gelegd om van jou een meesterbakker te maken. Eerst leer je, onder begeleiding, de belangrijkste technieken. Gaandeweg ga je deze zelfstandig uitvoeren. Er is niet alleen aandacht voor de vaardigheden die rechtstreeks verband houden met […]

Restaurant en keuken

In deze praktische opleiding komen de verschillende deelfuncties van de horecasector aan bod. Je gaat onder begeleiding van je leerkracht in de keuken aan de slag om grondstoffen te verwerken, gerechten te bereiden en deze op een mooie manier te presenteren. In het restaurant leer je de gerechten opdienen, dranken klaarmaken en serveren en scherp […]

Bakkerijtechnieken

In deze opleiding ligt de nadruk zowel op het praktische als op het theoretische gedeelte binnen de bakkerij. Je leert de overkoepelende vaardigheden en moderne technieken die nodig zijn binnen een hedendaagse bakkerij en zoomt verder in op de productieprocessen van brood en patisserie. Je gaat zelf creatief aan de slag om nieuwe producten te […]