Grootkeuken en catering

De invoering van de modernisering in het secundair onderwijs in de derde graad wordt pas voorzien in het schooljaar 2023-2024. Vanaf 1 september 2023 starten we in het vijfde jaar in de nieuwe structuur. Een jaar later zal de modernisering volledig een feit zijn in het secundair onderwijs. Op dit moment, kan je alleen de […]

Restaurant en keuken

De invoering van de modernisering in het secundair onderwijs in de derde graad wordt pas voorzien in het schooljaar 2023-2024. Vanaf 1 september 2023 starten we in het vijfde jaar in de nieuwe structuur. Een jaar later zal de modernisering volledig een feit zijn in het secundair onderwijs. Op dit moment, kan je alleen de […]

Bakkerijtechnieken *

De invoering van de modernisering in het secundair onderwijs in de derde graad wordt pas voorzien in het schooljaar 2023-2024. Vanaf 1 september 2023 starten we in het vijfde jaar in de nieuwe structuur. Een jaar later zal de modernisering volledig een feit zijn in het secundair onderwijs. Op dit moment, kan je alleen de […]

Horeca

De invoering van de modernisering in het secundair onderwijs in de derde graad wordt pas voorzien in het schooljaar 2023-2024. Vanaf 1 september 2023 starten we in het vijfde jaar in de nieuwe structuur. Een jaar later zal de modernisering volledig een feit zijn in het secundair onderwijs. Op dit moment, kan je alleen de […]

Slagerij

Je krijgt een opleiding tot vakbekwame slager die op de verschillende facetten van het beroep kan ingezet worden. Onder begeleiding van je vakleerkracht ga je aan de slag om karkassen en grotere stukken voor te bereiden en te verwerken. Ook de verschillende vleesbereidingen en vleesproducten komen aan bod in deze opleiding. Je leert om duurzaam, […]

Bakkerij

Je bent bij ons aan het juiste adres als bakken jouw ding is: in de tweede graad wordt de basis gelegd om van jou een meesterbakker te maken. Eerst leer je, onder begeleiding, de belangrijkste technieken. Gaandeweg ga je deze zelfstandig uitvoeren. Er is niet alleen aandacht voor de vaardigheden die rechtstreeks verband houden met […]

Restaurant en keuken

In deze praktische opleiding komen de verschillende deelfuncties van de horecasector aan bod. Je gaat onder begeleiding van je leerkracht in de keuken aan de slag om grondstoffen te verwerken, gerechten te bereiden en deze op een mooie manier te presenteren. In het restaurant leer je de gerechten opdienen, dranken klaarmaken en serveren en scherp […]

Bakkerijtechnieken

In deze opleiding ligt de nadruk zowel op het praktische als op het theoretische gedeelte binnen de bakkerij. Je leert de overkoepelende vaardigheden en moderne technieken die nodig zijn binnen een hedendaagse bakkerij en zoomt verder in op de productieprocessen van brood en patisserie. Je gaat zelf creatief aan de slag om nieuwe producten te […]

Horeca

In deze opleiding ligt de nadruk zowel op het praktische als op het theoretische gedeelte binnen de horeca. De drie componenten van Horeca (keuken, zaal en hotel) komen hier uitgebreid aan bod. Je leert niet alleen alle kneepjes van het vak in de zaal en in de keuken, maar ook de activiteiten in een logiesverstrekkend […]